lørdag, september 20, 2008

Strikkelandstreff i Tananger

En herlig husmor ferie i Tananger og heldige er vi som får være på besøk hos Vibbedille og madammene hennes på krabbelofte.
Jeg og Karine dro på torsdag morgen og reiste hjem søndag ettermidag og vi hadde en super helg med garn og pinner og mange strikkeglade damer.Her er et bilde fra lørdags kvelden vi hadde nydelig vær, noen satt faktisk ute til 2300
Krus må man ha i år som i fjor.


Dette lå på sengen når vi skjekket inn på hotellet









godt at det ble litt spare penger til handle turen på lørdagen




Her er litt av fangsten






Og bussen ble rimelig full







Kjøpte med 2 veskemønstre og noen stoff biter, målet er og prøve på en veske etter hvert.




Så var det disse vottene da! som mange begynte på.
man tager pinne som passer til garnet :legger opp 48m og strikker 3-4 riller eller fler.
Ta så et pinnepar 1/2-1nr større og strikk gjerne med en annen farge slik:
1omg:1pinne: strikk 1m og ta opp 1m (mellom1 og 2m)strikk til du har 2m igjen på pinnen disse skal strikkes rett sammen.
pinne 2: 2m vridd rett sammen, strikk rett til du har 1m igjen på pinnen lag en ny maske mellom masken (som på 1 pinnen).
pinne 3:som 1 pinne.
pinne 4: som 2 pinne.
2omg:strikkes rett.
Fortsett slik til du har passe lengde til ca lillefinger.
Når du syntes det er på tide med fellingen dropper du bare og lage nye maske mellom maskene, 2rett og 2vridd sammen skal du fortsette med.Da det gjenstår 2m pr pinne snurper du sammen og fester tråden.
Tommelen: Mål på hånden der du vil ha den. og pass på så stripen med 2m vridd og rett sammen ligger midt i hånden. Nå trenger du 2 pinner Plukk opp 10m på en pinne hopp over en omg og plukk opp 10m på omgangen over. Plukk opp 1m mellom disse to pinnene ca midt i og klipp den av. Da kan du dra ut tråden mot høyre og venstre og får tråd ender som du fester når tommelen er ferdig strikket.Strikk tommelen med den fargen du ønsker jeg pleier og strikke sammen siste og første maske på pinne 1og2 ,siste og første på 3og 4 pinne .Så strikker du til tommelen er passe lang, 2m sammen omgangen rundt og snurp sammen.
Da er du ferdig og kan begynne på en til.
Bruker du tykkere garn så blir de fine når du tover de. Lykke til




Fritids garn










































Så ble jeg fristet til og kjøpe dette garnet Easy som skulle tove bra, noe det ikke gjør.
mistanken kom sigende allerede da jeg begynte og nøste det. Klarte og få med meg , 1brunt ,1lilla og 1blåt hespe av dette garnet som er på ca 1kilo hver, da vi var på sandnes fabrikkutsalg





























Tenkte som så at dette blir mange fine votter til jule gaver, det var helt til jeg prøvde og vaske det. Nå har 1par votter vert i gjennom 40g vask 60g vask + tørketrommel, det blir loette trådene deler seg og vottene vokser. ikke tovegarn med andre ord.Gadd ikke ta bilde av de en gang. Så nå blir det votter i mindre skala i steden.


God HELG