mandag, juli 23, 2007

Grytelapper/sjal/babuska tøffler

Egentlig burde få gjort ferdig noen av mine u ferdige prosjekter som ligger rundt i krokene her, men siden jeg ikke er i form (halsbettennele)så tar jeg meg lov til og gjøre akuratt det jeg har lyst til. For noen år siden fikk en kammerat av oss et par grytelapper til jul, og jeg tok meg den frihet og tegne av mønstret. Og her er resultatet, har ikke sett det andre steder. De er morsomme og strikke og de blir tykke og gode da de er strikket rundt og det hekles en fin kant rundt.Kunne ikke vente med og begynne med garnet jeg bestilte på strikk innom. Kauni 90%ul og 10%akryl, jeg syntes det er mykt og godt og strikke med. Bruker pinne 4 på sjalet jeg har begynt på.


Enda et par babuska tøffler i litt mindre str denne gangen brukte dobbelt ullteppe garn.
i morgen bærer det av gårde til dokktor og når jeg kommer hjem har jeg bestemt at det er på tide og gå i gjennom alle de u ferdige strikkeriene, bare for at jeg ikke skal miste over sikten hi hi.


søndag, juli 22, 2007

Lindesnes tur og garn køp

Jeg har vært på en liten ferie tur og da jeg kom hjem ventet en gave fra søss ,vi har dilla på garn begge to, har nok arvet de genene av bestemor og mor hehe!!

Da jeg var i ommrådet Mandal så tok jeg en tur innom Sjølingstad Uldvarefabrik /Vest-Agder-museet en koselig plass appsolutt verdt et besøk.

Der var det garn og få kjøpt (he he viste jo det da jeg dro) og kom hjem med 11 nøster tenker på og lage en jakke eller genser etter hvert, har mange på begynte ting som må bli ferdig først.


Vell fremme på lindesnes er disse gutta i farta oppover Lindesnes kanalen (gubben og Arild)


Noe trangt i den båten sånn er det når gutta er på tur. Så hunden og jeg vi overnatta i bilen (er ikke så glad i og være i båten blir sååå syk jeg.)



Litt av kanalen det var stor trafikk der hele tiden .




Her er egentlig den gamle camping plassen vår midt i gangveien ganske vemodig og tenke på at her har vi campet i mange år.


Og de kjørte opp og ned ned og opp ,vi var heldige med været den dagen da jeg var der, strålende sol .

Denne krabaten viste tegn til at den var veldig sulten kom helt opp til båten og fikk seg noen skiver brød.

Før jeg dro til sørlande luska jeg meg innom Strikk innom og bestilte litt garn merkelig at jeg ikke har sett det før ,men nå er det gjort og det blir ikke siste gangen rask levering.



Det ble et nøste Kauni pappegøye farget aner ikke hva jeg skal lage av det får se lit rundt og få noen ideer, angrer på at jeg ikke bestilte fler håper det kommer mer av dette garnet i nettbutikken,
og det ble med to nøster Kauni gråmelert garn også det er mykt og deilig
90%ull og 10% akryl 100gr er i gang med et sjal.




baby teppe mangler nå lit blokking og en kant rundt så er det ferdig. Strikket i Trysil garn.


Tovet en veske med Evilla garn og alpakka baby silk måtte til slutt tove på 60gr og ola bokser i maskinen for og få den sån jeg ville ha den ,oppskriften fant jeg hos bendixs garn



En veske til, denne er nå under montering glemte og ta bilde så det får komme senere.

















lørdag, juli 07, 2007

Babushka tøffler /kose kannin /saartje`s bootees

Babushka tøfler.
Har hekklet et par tøffler i rødt og grønt ullteppe garn kunne godt ha tovet de på 50 grader men da veit jeg det til neste gang. En kose kanin :) men hva fyller man hode med så det blir barne sikkert ? gøy og prøve men trur ikke det blir så mange av denne, knota litt med hode og ørene. Den er i hvertfall myk og deilig brukte alpakka baby silke garnet.

Måtte bare prøve de søte baby skoene fra Saartje de er super raske og strikke, tenker jeg prøver meg på fler men i ett annet garn en alpakka.

Mens det ennå er litt igjen av helgen fortsetter jeg på en veske jeg skal tove og et nytt baby teppe.


onsdag, juli 04, 2007

Ponsjo /Dåpskjole / Baby teppe

Dette er ikke et forsøk på en fisk men en KJEMPE SØT KOSE KANNIN som jeg fant mønster på hos http://beateshandarbeid.blogspot.com har mye jeg skulle ha gjort ferdig men for og lette trykket på lyst og prøve noe nytt så ble det denne her.
En nabo på campingen er en reser med strikke pinnenne hun har strikket opp til flere dåpskjoler og her er en av de og hun har fler :) Mønster Pettit baby tema 02 Garn Mandarin Pettit og den er til salgs. silke båndene kan byttes ut så det er fulgt mulig og bruke den til gutt og jente er du inntresert send gjerne en e-post til meg, for nermere innfo.
Litt dårlige bilder, jeg er ikke særli god på det nei ! men øvelse gjør en til mester har jeg hørt :)


klikk på bildene så blir de i hvertfall større

det er for i bommuls stoff med blonde kant nederst som går i rosa og blått.


Bølge teppet er og blitt ferdig denne uka det ble 83cm langt og 72cm bredt.
Og jeg brukte 8 nøster PT5
heklet en fm kant rundt og vips så var det slutt på garnet.
er veldig fornøyd med det så det frister og fortsette på det andre jeg beggynte på.
men så var det det da at man kikker litt rundt om kring på mønster og får ideer på hobbyboden det er sååå myyye jeg har lyst til og beggynne med.
Så er det bildene av ponsjon som endelig er ferdig med søss som moddel
laget ikke hullene til armene om skulle ha vert over lommen det ble bare helt koko.
Baksiden med en noe stor hette men det var slik det sto i oppskriften (merkelig)
Men det beste av alt dama som skal gå med detta er strålende fornøyd så da skal ikke jeg klage mer he he :)

PST: hele hurum vet det så da kan jo jeg fortelle det til dere og ;) etter og ha vert syk noen dager og litt surrette i toppen så bestemte jeg meg for og prøve på og spise litt hadde ikke spist noe serlig siden Lørdag så kroppen trengte sitt den . Så frua hu satte i gang brød risteren (pleier ikke og like det så godt ?) og ble litt svimmel og rar så hu satte seg godt til rette med pc n og hobbyboden u leste mellinger i fanget. Så beggynner brann allarmen og ulle og det første som slår meg er og få bikja ut, tlf ringer det er allarm sentralen brenner det hos deg ? neeei men det er mye røyk her sjønner ikke hvorfor sier jeg ???!!! ok da ringer vi brannvesnet, greit for meg de er jo rett nedi gata her tenker jeg. Ove Raymond han kommer hann og konstanterer mye røyk og spør har du laget mat i dag ? hm tenker neeei de har jeg ikke, vi leiter litt rund og det blir mere og mer røyk ;) jeg blir beordret ut tilfelle rotte felle og gutta iler inn med slanger og hele pakka. Ca 1 sekkund sennere kommer gutten ut igjen med JA NETTOPP BRØDRISTEREN fy flate jett om jeg ble flau den hadde ikke vert i mine tanker i det hele tatt. Snakk om surre hue he he men vi fikk jo testa allarm sentralen og brannvesnes splitter nye brann bil (den er urtolig fænnsy mye duppe diller som er trykt for oss surre huer ) trur det meste funka greit i kommunens beredskaps plan når det gjellder utrykkning for her ble det besøk av ambulansen og politiet og mange skuelystne huringer :) så fikk de denne tirsdagen til og gå også. og jeg som måå på butikken i kveld phu.